Haluatko liittyä kanta-asiakkaaksi? Liittymällä saat kanta-asiakkaille kohdistettuja etuja ja tarjouksia.

Lue lisää
  • Suomi
  • English

Laboratorio

Sairaanhoitajan vastaanotolla terveydenhuoltoon perehtyneet ammattilaiset antavat henkilökohtaista neuvontaa, suorittavat erilaisia mittauksia sekä antavat rokotuksia ja pistoksia.

Varaa aika

TERVE! Laboratoriopalvelut

Osasta tutkimuksista on mahdollista saada Kela-korvaus lääkärin lähetteellä. Tulokset toimitetaan ensisijaisesti salatulla sähköpostilla. Viitearvoista poikkeavissa tuloksissa on hyvä ottaa yhteyttä omaan lääkäriin.

Palvelut ja hinnasto

TERVE! Laboratorion kautta on saatavissa yli 500 erilaista
laboratoriomääritystä. Jos hinnastosta ei löydy tarvitsemaasi
mittausta tai haluat koostaa oman mittauspaketin,
kysy tarjousta apteekin 360°Cafesta tai sähköpostilla
sairaanhoitajat@ympyratalonapteekki.fi

Miehen hormonit

Miehen hormonit laaja 145 €
Miehen hormonit laaja, jatko 69 €
Miehen hormonit laaja, seuranta 99 €

Miehen hormonit laaja: herkkä testosteroni, lutenisoiva ja follikkeleita stimuloiva hormoni, prolaktiini, kortisoli sekä estradioli, perusverenkuva, rautavarastoja kuvaava ferritiini ja kilpirauhashormonit tyroksiini ja tyreotropiini ja eturauhasen terveydestä indikoiva PSA-arvo.

Miehen hormonit laaja -määrityksen jatkomittaus: hsTestoVL ja LH. Suositellaan otettavaksi kahden viikon kuluttua ensimmäisestä mittauksesta, jos hsTesto-VL < 14 nmol/l.

Miehen hormonit laaja -määrityksen seurantamittaus on 3-6 kuukauden päästä ensimmäisestä mittauksesta. Sen jälkeen mittausta suositellaan vuosittain. Sisältää perusverenkuvan, vapaan laskennallisen herkän testosteronin, etsradiolin, PSAn, kolesteroliarvot (LDL, HDL, Trig) ja maksa-arvo ALAT:n.

Miehen hormonit -määritysten näytteenotot otetaan aamuisin. Laskimoverinäyte, suositellaan paastoa.

Varaa aika

Luusto

Luuston kunto 85 €

Sisältää luuston kuntoa kuvaavat laboratorioarvot: perusverenkuva, lasko, kalsium; vapaana, ionisoituneena ja albumiiniin sitoutuneena, AFOS-maksaentsyymi, Krea-munuaisarvo ja kilpirauhasarvo T4-V. Laskimoverinäyte, suositellaan paastoa, ei liharuokaa tutkimuspäivänä.

Luuston kunto -mittauksen yhteydessä saat edullisemmin D-vitamiinin määrityksen (norm. 50 €) tai luunlujuusmittauksen (norm. 30€).

+ D-vitamiinin mittaus 40 €
+ Luunlujuusmittaus 25 €
Varaa aika

Vitamiinien määritys

Aktiivinen B12-vitamiini 65 €
D-vitamiini 55 €
Folaatti 39 €

B12-vitamiinin puutos kehittyy hitaasti ja voi olla pitkään oireeton. Puutos voi aiheuttaa mm. anemiaa ja hermoston oireita, kuten lihasheikkoutta, tunnon ja muistin häiriöitä. Laskimoverinäyte, ei vaadi paastoa.

D-vitamiini edistää kalsiumin imeytymistä ja auttaa ylläpitämään luuston normaalin rakenteen. Laskimoverinäyte, ei vaadi paastoa.

Folaatti on punasoluihin sitoutuneena ja sen puutos voi aiheuttaa anemiaa. Sisältää myös hematokriitin mittauksen. Laskimoverinäyte, vaatii paaston.

Varaa aika

Sydän

HERTTA-sydänkohtausriski 120 €

HERTTA-sydänkohtausriski -testissä saadaan sydänkeramidien ja niiden keskinäisten suhteiden määrityksellä CERT (Coronary Event Riski Test) -riskilukema, joka kertoo millainen riski, matalasta korkeaan, on sydänkohtaukseen tai sydänkuolemaan seuraavan 10 vuoden sisällä. Laskimoverinäyte, ei vaadi paastoa.

Varaa aika

Mahalaukun ja suoliston oireet

Mahalaukun terveystesti 130 €

GastroPanel® mahalaukun terveystesti on turvallinen tapa selvittää epämääräisten vatsavaivojen syy. Laskimoverinäytteestä tehtävä testi sopii kaikille aikuisille, joilla on ylävatsan oireita, kuten närästystä, vatsan turpoamista, vatsakipua tai pahoinvointia. Testi kertoo mm. helikobakteeri-infektiosta, joka hoitamattomana voi aiheuttaa vakaviakin terveysongelmia sekä mahalaukun seinämän kunnosta, rappeumasta ja tulehduksesta. Hintaan sisältyy erikoislääkärin tulkinta tutkimustuloksista.

Laskimoverinäyte, paasto 4h. Mahdollisuuksien mukaan myös vähintään 1 viikon tauko pitkävaikutteisista (PPI) närästyslääkkeissä ja vähintään yhden päivän tauko vatsahappoja neutraloivista närästyslääkkeistä.

Mahalaukun terveystestin yhteydessä saat edullisemmin suoliston terveystestin (norm. 80 €) ja laktoosi-intoleranssi DNA-testin (norm. 38 €).

Varaa aika

Yleisiä laboratoriotutkimuksia

Hemoglobiini + ferritiini 32 €
Ferritiini 28 €
Kevyt terveystarkastus 40 €

Hemoglobiinipitoisuuden tarkastus tehdään sormenpääverinäytteestä. Ei vaadi paastoa.

Ferritiini on raudan varastoproteiini, joka kertoo elimistön rautavaraston koosta. Laskimoverinäyte, ei vaadi paastoa.

Kevyt terveystarkastus: Perusverenkuva, paastosokeri, kolesteroliarvot (kokonaiskolesteroli, LDL, HDL, triglyseridit), maksa-arvot S-ALAT ja GT ja munuaistoimintaa kuvaava S-Krea. Laskimoverinäyte, vaatii paaston.

Varaa aika

Teitä palvelee

Emmi

Emmi

Roosa

Roosa

Anssi

Anssi

Lilit

Lilit