Haluatko liittyä kanta-asiakkaaksi? Liittymällä saat kanta-asiakkaille kohdistettuja etuja ja tarjouksia.

Lue lisää
  • Suomi
  • English

Tarinamme

Halu palvella asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla – kokonaisvaltaisesti

Tällä ajatuksella lähdin liikenteeseen kun minulle tarjoutui tilaisuus toimia apteekkarina Helsingin Ympyrätalon apteekissa. Kehoa ja mieltä tulee hoitaa kokonaisvaltaisesti. Kun nämä elementit ovat tasapainossa, voidaan puhua hyvinvoinnista. Vahvan lääkinnällisen osaamisen lisäksi katsomme ihmistä kokonaisuutena ja tarjoamme viihtyisissä, nykyaikaisissa tiloissamme monenlaisia tuotteita ja palveluja. Minulle on tärkeää, että asiakkaillamme ja työntekijöillämme on hyvä olla.

Mukana uudessa Olo-apteekkiketjussa

Ketjun tavoitteena on tuottaa palveluita asiakaslähtöisemmin, niin lääkehoidon kuin ennaltaehkäisevän terveydenhuollon puolella.

Jotta voimme vastata kuluttajien kasvaviin tarpeisiin ja kysyntään myös tulevaisuudessa, on kumppanoituminen edellytys alan ylivertaisen palvelukokemuksen ja kilpailukyvyn rakentamiseksi. Yksin tätä kehitystyötä ei tehdä, vaan tarvitsemme parhaan mahdollisen kumppaniverkoston. Apteekin nykyisiä ja uusia palveluita yhdistämällä voimme kehittää henkilöstön osaamista ja palvella asiakasta ainutlaatuisella tavalla.

Voit lukea lisää tiedotteesta.

Historiaa

Ympyrätalon apteekilla on vahvat perinteet apteekkitoiminnasta Hakaniemessä vuodesta 1887 alkaen. Apteekki on Helsingin kahdeksanneksi vanhin apteekki ja ensimmäinen Pitkänsillan pohjoispuolelle perustettu apteekki. Toiminta käynnistyi Linnunlaulussa 2.7.1887 Sörnäisten apteekkina. Apteekin nimi muuttui Hakaniemen apteekiksi vuonna 1909 ja se on sijainnut eri paikoissa Hakaniemen torin laitamilla, kunnes siirtyi Ympyrätaloon vuonna 1968. Apteekin toiminta keskeytyi 7.2.2013 sattuneen tulipalon ja mittavan vesivahingon takia. Lähes vuoden kiinniolon jälkeen Hakaniemen apteekki avautui Ympyrätalon apteekkina 3.2.2014 täysin uusitulla konseptilla ja moderneilla, asiakaslähtöisillä tiloilla.

Palkittu ainutlaatuinen konsepti

Ympyrätalon apteekki kuului suurimpaan suomalaiseen yksityisten apteekkien muodostamaan YTA -yhteistyöapteekkiketjuun, joka lähti ennakkoluulottomasti kehittämään uudenlaista palvelukonseptia vuoden 2013 alussa. Siinä kartoitettiin apteekkien nykytilaa ja kehitettiin täysin uudenlaista, kokonaisvaltaisempaa palvelukonseptia, jossa korostuu myös asiakkaan oma rooli hyvinvoinnin ja terveyden ylläpidossa.Tätä tutkimukseen pohjautuvaa uutta konseptimallia pilotoitiin ensimmäisenä Ympyrätalon apteekissa. Konseptimme on tuonut meille tunnustusta ulkomaita myöten, sillä olemme kansanvälisestikin tarkasteltuina ainutlaatuinen apteekki. Konsepti on palkittu mm. Fennia Prize -kunniamaininnalla, Grafian Vuoden Huiput -palkinnolla sekä New Yorkissa Service Design Networkin kultamitallilla.

Aina jotain uutta – rohkeasti käytäntöön vietynä

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti vastaamaan paremmin muuttuvan maailman haasteisiin ja tämän kehitystyön seurauksena avasimme syksyllä 2017 uuden ajan apteekissamme myös hyvinvointikahvilan. 360Cafessa kartoitat hyvinvointisi kaikki asteet ja räätälöit juuri omiin tarpeisiisi sopivan palvelukokonaisuuden – tai sitten voit vain istahtaa hetkeksi juomaan smoothien ja vaihtamaan päivän kuulumiset. Kahvilassamme hyvinvoinnin palvelut jaetaan kolmen kokemuksen kokonaisuuteen. Päivän menu ei sisällä vain ruokia ja juomia, vaan löydät siltä myös palveluita keholle ja mielelle. Terveyden täysi 360 asteen kierros kattaa hyvinvoinnin kaikki osa-alueet- mm. ruokavalion, stressin- ja kauneudenhoidon. Yhtenä osana hyvinvointikahvilaamme toimivat myös laboratorio ja hoitolapalvelumme. Esimerkiksi sairaanhoitajan vastaanotolla terveydenhuoltoon perehtyneet ammattilaiset antavat henkilökohtaista neuvontaa, suorittavat erilaisia mittauksia ja antavat rokotuksia ja pistoksia.

Reseptintoimitus seisoma- tai istumapisteellä

Apteekissamme asiointi on haluttu tehdä miellyttäväksi ja erityisesti intimiteettisuojaan on kiinnitetty huomiota. Lääkkeiden toimituspisteet ovat sijoitettu erilleen toisistaan, jonka lisäksi akustiikka ja musiikki pitävät henkilökohtaiset tietosi muiden asiakkaiden ulottumattomissa. Asiakas voi valita, haluaako hän noutaa reseptinsä seisoma- tai istumapisteeltä. Seisomapisteeltä farmasisti voi helposti siirtyä palvelemaan asiakasta myös itsehoitotuotteiden valinnassa, kun reseptilääkkeet on hankittu. Istumapistettä voivat käyttää liikuntaesteiset ja paljon neuvontaa kaipaavat asiakkaat. Istumapisteellä asiakkaan yksityisyys on hyvin suojattu ja asiakas voi myös maksaa ostoksensa palvelupisteelle.

Moniammatilliset tiimit sekä laaja palveluvalikoima

Ympyrätalon apteekissa asiakkaita palvelee moniammatillinen ja erityiskoulutettu henkilökunta. Tekemisemme pohjaa moniammatillisiin ja itseohjautuviin tiimeihin. Meitä on yhteensä 25, joista osalla on kaksoiskoulutus, esim. farmaseutti-sairaanhoitajan tai farmaseutti-ravintovalmentajan koulutus.

Olemme miettineet koko henkilökunta yhdessä yhteisen tekemisemme perustaa – arvoja ja laatineet yhdessä oman arvotaulumme. Nämä uudistetut arvot kehittyivät vanhojen – jo sinälläänkin hyvien – arvojemme pohjalta: Sykähdyttävä asiakaskokemus, Rohkeus, Yhdessä tekemisen meininki ja Ympäristötietoisuus.

Apteekin pidennetyilla aukioloajoilla halutaan tarjota asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet hyvinvointipalveluiden käyttämiseen kullekin sopivaan ajankohtaan (ma-pe klo 8-20, la klo 10-18 ja su klo 12-16). Hyvinvointipalveluihin pääsee arkisin aamukymmenestä iltakuuteen, muina aikoina sopimuksen mukaan. Aikoja voi varata myös täältä apteekin kotisivuilta.

Apteekin tiloissa järjestetään erilaisia asiakkaillemme avoimia terveysaiheisia asiakastilaisuuksia, jossa eri alojen asiantuntijat jakavat tietoa ja keskustelevat kuulijoiden kanssa. Järjestämme tilaisuuksia pitkin vuotta. Seuraa kotisivujamme sekä sosiaalista mediaa.

Tietosuojasyistä kanta-asiakkaaksemme ei voi liittyä nettisivuilla. Kanta-asiakkaaksi liittyminen on maksutonta ja helppoa. Voit liittyä kanta-asiakkaaksi asioinnin yhteydessä apteekissamme. Kanta-asiakkuus tulee voimaan heti lomakkeen palautettuasi etkä tarvitse erillistä kanta-asiakaskorttia, sillä oma Kela-korttisi toimii kanta-asiakaskorttina.

Tervetuloa tutustumaan uuden ajan hyvinvointiapteekkiin!

Tiina Vaitomaa, apteekkari